DIY: Pom-pom oorbellen

“Oooh, maar die kan ik zelf ook maken,” dacht ik toen ik pom-pom (pompom, pompon, pom pom, pom pon? – help me Wikipedia) oorbelletjes tegenkwam op Instagram. Het enige probleem van dingen zelf maken is alleen dat je het dan ook daadwerkelijk moet gaan doen… 😉 Deze DIY stond dus al héél lang op mijn lijstje! Tijdens een knutseldagje met vriendinnen – heerlijk dat die nog bestaan – waagde ik me eraan en ik had gelijk: deze oorbellen zijn zo gemaakt. Wil jij ook van die vrolijk bungelende bolletjes aan je oren? Hieronder lees je hoe ik ze heb gemaakt!

Wat je nodig hebt

Pom-poms in je favoriete kleuren (liefst al in de juiste grootte), oorbelhaakjes, naald en draad, schaar

1. Bepaal de stijl


Leg de pom-poms naast elkaar om te kijken welke combinatie je wilt maken. Zijn sommige pom-poms wat te groot? Knip ze bij tot ze de juiste grootte hebben.

2. Zet ze vast

Nu kun je de pom-poms aan elkaar naaien. Begin bij de bovenste pompon en steek zodra je bij de onderste bent aangekomen weer door de pom-poms terug naar boven. Probeer zo precies mogelijk door het midden te steken, zodat de bolletjes recht onder elkaar komen te hangen. Controleer voordat je verdergaat of je tevreden bent met het resultaat, door de pom-poms even aan het draad te laten bungelen (liefst alvast naast je oor).

3. Oorbelhaakje bevestigen


Happy? Haal dan de uiteinden van het draad door het oorbelhaakje en knoop de uiteinden aan elkaar. Done!

Ga jij deze DIY ook uitproberen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *