4 x waarom ik een pony heb

Op mijn achtste koos ik er voor het eerst ‘bewust’ voor om een pony te laten knippen. Om hem vervolgens toch weer bij te laten groeien en heel lang pony-loos door het leven te gaan. Ongeveer twee jaar geleden ontdekte ik hem echter helemaal opnieuw. Waarom? Dit zijn 4 redenen waarom ik dol ben op pony’s.


Retromantisch retro romantic fashion blog Spice Girls bangs Emma Bunton baby

1. Baby Spice

Dit is waar het allemaal begon. Baby Spice. Ik was 8 en wilde Emma van de Spice Girls zijn. Blond haar had ik al, maar zij had natuurlijk een pony en om ‘helemaal’ op haar te lijken moest en zou er een stuk van mijn haar af. Ik was dolgelukkig toen de schaar in mijn voorste lokken ging. Een probleempje was dat ik een kruin heb.. Omdat ik toen nog niet met stijltangen in de weer ging was mijn pony dus – op zijn zachtst gezegd – niet altijd even recht. Toen mijn moeder besloot dat ik hem er maar weer bij moest laten groeien besloot ik hem – lekker rebels – zelf bij te knippen. Met als gevolg dat mijn pony een tijdje superkort & superscheef was, oeps. Maar oh, wat was ik er trots op!


Retromantisch retro fashion blog romantic floral dress Topshop burgundy dungaree pinafore Johnny loves Rosie dress Forever21

2. Een pony is de perfecte schuilplaats voor een hoog voorhoofd

Ik heb een hoog voorhoofd en mijn gezicht is vrij smal. Door mijn pony is mijn voorhoofd mooi verstopt en doordat mijn pony wat nadruk legt op breedtelijnen lijkt mijn gezicht ook wat minder smal. Kortom: door mijn pony voel ik me wat zekerder over mijn gezichtsvorm.


Retromantisch retro romantic fashion blog bangs Zooey Deschanel Ellen von Unwerth Lula Taylor Swift Audrey Hepburn fringe

3. Pony’s zorgen voor een instant retro gevoel

Ik krijg er een retro gevoel bij. Denk bijvoorbeeld aan Audrey Hepburn in Breakfast at Tiffany’s. Ook celebrities zoals Zoeey Deschanel en Taylor Swift – die zelf ook een retro stijltje hebben – vind ik prachtig met pony. Een pony past op de een of andere manier heel goed bij een sfeertje dat ik mooi vind.


Retromantisch retro romantic fashion blog bangs fringe hat pony A fashion nerd ryan chua

4. Hoedjes + pony = perfecte match

Een pony staat heel leuk bij hoedjes! Ik vind het zo gezellig staan als er overal wat haar onder je hoedje uitkomt. Als je een pony hebt volgt die eigenlijk perfect de rand van je hoed. Een perfect voorbeeld van wat ik bedoel is hierboven te zien in een outfit foto van Amy van A Fashion Nerd. Erg cute toch?

Wat zijn redenen voor jou om wel/geen pony te nemen?

Share:

10 Reacties

 1. 28/01/16 / 12:05

  Hele goede redenen! Vooral van je grote voorhoofd, is dit een perfecte manier om hem wat te ´verstoppen´. Ik heb wel eens een pony gehad maar het staat me gewoon niet, niemand vond het mooi haha! Heb hem maar snel weer bij laten groeien 😉

 2. 28/01/16 / 16:22

  Wat een ontzettend leuk artikel! Ook die vergelijking met Zooey Dechanel enzo, waar jij natuurlijk ook goed bij past qua kleding :).
  Dat van die kruin herken ik, haha. Een tijdje had ik zo’n schuine lok, maar altijd staken er van die sprieten uit van m’n kruin.
  Ik denk wel veel na over een ander kapsel en een pony is ook een optie, maar ik weet niet of het staat en of ik het durf! En ik zal vast en zeker weer last krijgen van die kruin en stijlen ‘s ochtends (of überhaupt) zie ik mezelf niet doen. Maar het lijkt me wel leuk.
  Liefs

 3. 28/01/16 / 21:05

  oeeehhh je hebt zo gelijk! en jouw pony staat je zo leuk!
  xx

 4. 29/01/16 / 15:12

  Wat leuk dat je zo redenen op een rijtje kan zetten! Ik had vroeger een paar keer een pony gehad, maar dat was nooit een succes. Mijn haren waren er echt veel te pluizig voor. Nu gelukkig niet meer, maar ik wil een pony alsnog niet riskeren!
  Liefs

 5. 29/01/16 / 16:56

  Bij jou staat hem echt goed! Ik heb ooit al een pony gehad maar bij mij paste dit niet.

 6. 29/01/16 / 21:27

  Ik vind je Baby Spice reden errug cool, rebels en schattig!

 7. 31/01/16 / 13:37

  Ohhh i love baby spice.
  She’s the cutest among spice girls.

 8. 06/02/16 / 19:22

  Ik vind een pony echt leuk staan bij het retro stijltje, het staat jou echt goed!
  Mijn haar wordt helaas echt veel te eigenwijs als het onder een bepaalde lengte komt.

 9. 14/02/16 / 23:06

  Ik had een tijdje een pony, maar hij ging heel snel voor mijn bril hangen. Dat vond ik bijzonder vervelend. Daarom heb ik nu al járen een schuine pony.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *