3x All-girl bands die je moet kennen

Een beetje girl power is altijd welkom. En deze meiden weten – letterlijk – hoe ze moeten rocken!

 
Retromantisch girl gang Haim band female

1. Haim

Je kunt deze indie rock chicks bijna niet gemist hebben. Zusjes Este, Danielle en Alana werden erg succesvol na het lanceren van hun Forever EP in 2012. Toen de meisjes jonger waren vormden ze een band met hun vader en moeder (die ook gek zijn op muziek), dus muziek zit ze in het bloed. Good to know: de gezusters Haim worden niet graag een ‘girl band’ genoemd omdat ze als muzikant gewaardeerd willen worden om hun skills, niet om hun geslacht. En dat maakt ze eigenlijk nóg cooler.

Haim – Forever

2. Katzenjammer

De term “katzenjammer” staat net als kattengejank voor niet erg beste muziek. Op hun muziekschool hadden Anne Marit, Solveig, Turid and Marianne allemaal het gevoel dat ze buitenbeentjes waren, wat resulteerde in samenwerken. Drie albums later hebben deze multi-instrumentale meiden uit Noorwegen een break en wat missen we ze! Hun folk-pop liedjes barsten van de energie en muzikaliteit. Heb je hun contrabas balalaika met kattengezicht al gespot?

Katzenjammer – Rock Paper Scissors

3. Au Revoir Simone

De laatste all-female band uit het rijtje. Of moeten we all-keyboard band zeggen? Erika, Annie en Heather ontmoetten elkaar in een trein naar New York en begonnen met het maken van dromerige synth-pop. Klinkt enorm romantisch toch? Ze zijn een tijdje van de radar geweest, maar er is weer wat activiteit op hun YouTube account met een music video voor ‘Lark’ en hun verschijning in Twin Peaks. Keep it coming, please!

Au Revoir Simone – A Violent Yet Flammable World

Wat is jouw favoriete girl band?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *