Dansshow Funkish van ISH

Retromantisch retro romantic fashion blog Funkish ISH dance show funk soul hiphop poppin lockin

Oud-besturendag van mijn dansvereniging, altijd gezellig! En dit keer stond er wel een heel leuke geheime activiteit op de planning, namelijk een try-out van de dansvoorstelling Funkish van ISH (die gisteravond in prèmiere is gegaan)! We gingen terug in de tijd naar de funky seventies.

Cinematic dj-ing

De band – bestaande uit een cinematic dj, cellist, beatboxer/zanger en pianist – knalde er direct een paar lekkere funky nummers in, van o.a. James Brown, Michael Jackson en Sly and the Family Stone. Heerlijk! Op de drie grote schermen die eruitzagen als ouderwetse tv’s kwamen er allerlei beelden voorbij. Ondertussen lieten de vijf dansers ons genieten van geweldige old school hiphop moves van stijlen die helemaal passen bij de 70s, zoals poppin’, lockin’, electric boogie, waacking en breakdance.

Fotografie: ISH FacebookpaginaRetromantisch retro romantic fashion blog Funkish ISH dance show funk soul hiphop poppin lockin r&b blues

Muziek/dans-geschiedenisles

Het geheel was een soort muziek/dans-geschiedenisles. Het onstaan van funk, gaming, Michael Jackson’s moonwalk, de voice box, hiphop samples.. het kwam allemaal voorbij. Toen er een stuk langskwam over Martin Luther King en zijn strijd voor gelijkheid moest ik even slikken en toen uiteindelijk huilen. Het willen veranderen van de wereld was zo mooi in beeld gebracht door een samenspel van de choreografie én beeld- & audiofragmenten die de cinematic dj afspeelde.


Retromantisch retro romantic fashion blog Funkish ISH dance show funk soul hiphop poppin lockin r&b

Gelukkig werd er positief afgesloten. Kreten als ‘Dance unites us’ en ‘We are one’ waren de samenvatting van de show. Na een enthousiast staand applaus moesten we nog even wat danspasjes meedoen. Zie je het voor je? Een rijtje mensen die elkaar wat onzeker aankijken, maar vervolgens allemaal lekker de ‘ik knijp mijn neus dicht en ga nu onderwater’-move meedoen? Geniaal! Zo blijkt maar weer dat zowel dans als muziek echt verbroedert.


Ben jij wel eens naar een dansvoorstelling geweest?

Delen:

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *