DIY: dip-dyed kerstballen

Nu Sinterklaas weer onderweg is naar Spanje kan de kerstboom weer tevoorschijn worden gehaald! Dit jaar heb ik mijn kerstboompje versierd met deze schattige kerstballen in roze-, goud- en kopertinten, die ik zelf een accentje gaf met verf.

Retromantisch retro how to romantic blog DIY christmas ball paint kerstballen verven 3

Benodigdheden

– Verf (ik gebruikte muurverf)
– Kerstballen en haakjes
– Een rekje om ze aan te drogen (ik pakte mijn wasrek erbij)
– Papier om de vloer mee te beschermen
– Eventueel een bakje op de verf in te doen

Retromantisch retro romantic blog DIY christmas ball paint kerstballen verven how to

Stap 1

Maak een selectie kerstballen en kies je kleur verf. Ik koos voor een roze tint (die ik ook een keer voor een woonkamermuur en vintage kastje heb gebruikt) die mooi paste bij de warme kleuren van de kerstballen. De kerstballen scoorde ik goedkoop bij een tweedehandswinkel. Fijn gevoel voor als er eventueel ballen mislukken! Omdat ik voor één kleur verf koos, besloot ik verschillende soorten kerstballen te gebruiken: met en zonder glitters, met en zonder patroontje en in verschillende kleuren en formaten.

Retromantisch retro romantic blog DIY christmas ball paint kerstballen how to verven

Stap 2

Dip de kerstbal in de verf. Houd hem goed vast, zodat hij niet gaat ‘drijven’ en opzij beweegt. Ik heb ze tot de helft in de verf gedoopt, maar ik denk dat tot 1/3 ook erg mooi zou zijn.

Retromantisch retro romantic blog DIY christmas ball how to paint kerstballen verven

Stap 3

Hang de kerstbal te drogen. Vergeet niet de vloer te bedekken! Zoals je kunt zien op de eerste foto droogt er bij sommige kerstballen een drupje verf onder de bal op. Ik vind dit niet storend, maar als je dit wilt voorkomen kun je de bal ronddraaien tijdens het droogproces en eventueel een föhn gebruiken om het proces te versnellen.

Ik vind het resultaat heel cute. Hier ben ik gegaan voor matchende kleuren en verschillende stijlen ballen, maar colour-blocking zou ook heel tof kunnen zijn. Genoeg ruimte voor creativiteit dus!

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *