DIY: Popcorn shaped Christmas ornament

Het is bijna Kerstmis! Ken je die grappige, gekke kerstversiering? Ik zag er een in de vorm van een doosje popcorn die ik geweldig vond. Het was gemaakt van kralen, waardoor ik besloot dat ik kon proberen er zelf eentje te maken.

Wat je nodig hebt

Om deze ‘kerstbal’ te maken gebruikte ik: – Twee gelijke stukjes zwarte stof (ik gebruikte een oude spijkerbroek) – Naald en draad – Vulling (ik plukte wat uit mijn kussen van de bank) – Buisjes kralen in rood – Buisjes kralen in goud – Rocailles in goud – Parel kralen

Stap 1: Het borduren van de kralen

Allereerst plande ik het design vooruit door de kralen op de stof te leggen. En dan: borduren maar! Ik startte in het midden en werkt evanaf daar omhoog naar de parels.

Stap 2: Het extra laagje stof vastnaaien

Als het borduursel klaar is, is het tijd om het andere stukje stof erbovenop te naaien. Om dat te doen, draaide ik de stof en het borduurstukje binnenstebuiten. Tijdens het naaien liet ik de bovenste kant open voor de volgende stap.

Stap 3: Binnestebuiten draaien

Daarna draaide ik de versiering binnenstebuiten, zodat het borduursel weer aan de goede kant zit. Na het opvullen van ‘kerstbal’ is het tijd om de bovenkant dicht te maken.

Step 5: Dichtmaken

Omdat de bovenkant wat chaotischer is vallen de steekjes niet zo op. Het is dus gelukkig niet nodig de bovenkant heel netjes dicht te maken. Tenslotte kun je nog een draadje toevoegen, zodat je de versiering kunt ophangen.

Delen:

2 Reacties

  1. 13/12/20 / 11:03

    Wat een geweldige diy!! Echt een schattig resultaat, deze sla ik zeker op! <3
    Liefs!

  2. Mariska
    21/12/20 / 11:25

    Ik krijg helemaal zin om zelf kerstballen te maken! Al is dit misschien wat hooggegrepen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *