DIY: Trui met pailletten borduursel

Retromantisch DIY romantic fashion blog sequins pailletten lovertjes schaats skate embroidery retro borduren

Ken je dat? Dat je op een kinderafdeling je ideale trui/jas/jurk spot? Met als frustrerende conclusie dat je het item nooit zal kunnen dragen… Dat had ik met een H&M truitje met een pailletborduursel in de vorm van schaatsen. Al in 2015 zag ik dat schattige ding steeds vanaf de kinderafdeling naar me lonken. Met zijn glitterige pailletjes. En dat zoete roze kleurtje.

Retromantisch retro fashion blog Invito H&M Urban Outfitters Asos King Louis Topshop Sacha romantic wishlist Christmas vintage
^ Mijn Kerst wishlist uit 2015

Pailletpret en borduururen

Ik kon me er maar niet bij neerleggen dat hij niet in een grote-mensen-maat beschikbaar was. Toen ik voor de zoveelste keer checkte of ze hem niet héél toevallig toch ‘in het groot’ op de site hadden staan, bedacht ik dat ik het heft maar in eigen handen moest nemen. Ik zocht een foto op van de print en trok het patroon over in Photoshop. Probleempje: het borduren van zoveel pailletjes (800 per schaats) zou echt enorm veel tijd gaan kosten. Het project bleef daardoor maar liefst 3 jaar op de plank liggen. Deze winter besloot ik me er toch eindelijk aan te wagen. En na úren borduren is hij dan eindelijk af!

Zelf maken? Check de info hieronder!

Retromantisch DIY romantic fashion blog sequins pailletten lovertjes schaats skate embroidery borduren retro beret

BENODIGDHEDEN

– Patroon (download hier)
– Naald (dun genoeg om door de pailletten te passen)
– Nylondraad (dun genoeg om door de pailletten te passen)
– Pailletten 6mm (zwart, zilver, goud, wit)
– Trui, liefst met een niet te grove, niet al te rekbare stof
– Eventueel borduurversteviging

Stap 1: Het patroon voorbereiden

Download het patroon. Print het uit op ware grootte (de pailletten moeten op de print ook 6mm zijn). Knip het uit en prik de gaatjes door met een naald. Indien gewenst kun je het patroon ook overtrekken op borduurversteviging. Ik heb ervoor gekozen gewoon over het papier te borduren (#lui + de pailletjes mogen toch niet nat worden met het oog op verkleuring).

Stap 2: Bepaal de plaats van de schaatsen

Kies waar je de schaatsen wilt plaatsen. Tip: trek de trui aan en zet het patroon dan met naalden vast op de gewenste plek.

Stap 3: Borduren van de pailletjes

Begin met het borduren en zet ieder pailletje vast met ongeveer 3 steken. Ik ben begonnen bij de zwarte rand en werkte van daaruit naar boven en naar beneden. Knoop het borduurwerk aan de achterkant goed vast. Let erop dat je de stof van de trui niet te strak trekt.

Heb jij wel eens een item van de kinderafdeling gewild?

Delen:

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *