Upgrading my vintage wall lights

Tijdens een weekendje in Den Haag kocht ik dit setje 60s vintage lampjes bij een kringloopzaakje. De staat was niet best dus ik kreeg ze mee voor maar €15. Little did I know dat ze van een gewild merk zijn die bekend staat om vintage lampen in Hollywood regency stijl: Palme & Walter (Palwa). Reden genoeg dus om ze op te knappen en ze weer echt te laten shinen!

Stap 1. Kralen loshalen

De kralen waren flink vergeeld. Ook de haakjes hadden hun beste tijd gehad. Dus alles begon met het loshalen van de kralen om ze schoon te kunnen maken.

Stap 2. Kralen uitzoeken

Tijdens het loshalen kwam ik er al snel achter dat er veel kralen ontbraken. Ook hadden niet alle kralen dezelfde stijl. De kralen die ik kon gebruiken boende ik schoon. Ik kocht nieuwe kralen voor de missende en kapotte kralen. Ook bestelde ik nieuwe haakjes in een gouden kleur.

Stap 3. Kralen bevestigen

Toen kon het echte werk beginnen: het vastzetten en bevestigen van de kralen. Een enorme klus, maar heel belonend!

Stap 4. Snoer en lampje vervangen

Om de lampjes ook echt áán te kunnen zetten kwam ik er niet onderuit: het vervangen van de lampsnoeren. De stekker en fitting waren helemaal op. Daarom bestelde ik nieuwe onderdelen bij Lamplord. Gelukkig kon ik een goudkleurig snoer vinden! Om de draad mooi weg te werken gebruikte ik een koppelstukje. Het heeft me flink tijd gekost te ontdekken hoe dit onderdeel heette. 😉

Stap 5. Schakelaar en stekker toevoegen

Nu ik het snoer toch aan het vervangen was voegde ik ook een schakelaar toe: wel zo handig! Voor zowel de schakelaar als de stekker koos ik voor goud om lekker in thema te blijven. 😉

Stap 6. Ophangen!

Deze stap is nog niet uitgevoerd haha. Ik heb nog geen passend plekje gevonden, dus dat wordt nog even puzzelen. Hierbij wel alvast een voorproefje. I love it!

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *