Marshall Stanmore speaker

Retromantisch interior interieur Marshall speaker Stanmore cream white gold retro vintage

Toen ik afscheid moest nemen van mijn (oké, mijn ex zijn) eighties KEF Cantor III speakers kon ik mijn platenspeler nergens meer op aansluiten. Een droevige tijd, want opeens moest ik het weer doen met mijn oude radiootje-telefoon-combi en Spotify. Soms stond ik met een plaat in mijn handen om wederom tot de conclusie te komen dat ik helemaal geen luidspreker had. Mijn platencollectie verlangde hevig naar de naald van de platenspeler… Ook ik miste de gezelligheid van analoge muziek. Dus nam ik vlak voor mijn verjaardag een radicaal besluit: ik doe mezelf nieuwe speakers cadeau. Dan kon ik gelijk een fijn achtergrondmuziekje draaien op mijn verjaardagsfuifje!

Dat het een retro model moest worden wist ik gelijk. Mijn platenspeler en platen zijn verhuisd naar het roze kastje. Het leek mij daarom leuk als mijn nieuwe aanwinst op een plankje hierboven zou kunnen staan. Hij mocht dus niet te groot van stuk zijn. Verder moest er – uiteraard – goed geluid uitkomen. Hier heb ik niet zoveel verstand van, maar daar zijn review websites voor uitgevonden. Mijn enige andere eis? Een RCA-input. Omdat ik de speaker specifiek wilde hebben voor mijn platenspeler had ik geen zin in gedoe met verloopstekkertjes.

Marshall, Marshall of Marshall?

Lang heb ik niet gezocht. Toen ik de speakers van Marshall tegenkwam was ik namelijk verkocht en wilde ik eigenlijk al niet meer verder kijken. De kleinere Marshall modelletjes Kilburn en Acton vielen af (geen RCA-input). Gelukkig was daar de Stanmore! De schade? Voor bijna 300 euro zou deze beauty van mij zijn. In een vlaag van paniek (‘ga ik echt zoveel geld neerleggen voor een speaker?’) speurde ik het web af naar goedkopere, soortgelijke modellen. De enige kanshebber was de draadloze Harper speaker van Crosley, die er bijna hetzelfde uitzag! Helaas had dit model geen RCA-input en kwam ik wat negatieve reviews tegen. Misschien had ik ook stiekem al een besluit genomen… Het was even slikken, maar aan de andere kant: hier ga ik heel lang plezier van hebben!


Retromantisch interior interieur Marshall speaker Stanmore cream white gold vintage retro

Krulkabels en gouden details

Het allerfijnst aan de speaker vind ik dat ik de platenspeler continu aangesloten kan houden (hoera voor de RCA-input). Met een meegeleverd krulkabeltje (die me doet denken aan het snoer van zo’n draaischijftelefoon) kan ik eveneens mijn telefoon of mp3-speler aansluiten. Ook is er een bluetooth mogelijkheid. Zo kan ik vanuit mijn bed liedjes afspelen en het volume bedienen.

Máár het allerliefst gebruik ik gewoon de knoppen op het apparaat zelf. Er is een analoge draaiknop voor volume, bas en treble. Met een kleiner knopje kan de bron worden geselecteerd (bluetooth, optisch, line-in of RCA). Mijn favoriete knop is de aan/uitschakelaar. It’s all in the (golden) details.


Retromantisch interior interieur Marshall speaker Stanmore cream white gold vintage retro coil cable

Kortom, ik ben blij! De retro rock ‘n roll uitstraling sluit leuk aan bij mijn platenspeler en mijn interieur. Over de crème kleur ben ik erg tevreden, dit staat denk ik wat rustiger dan de zwarte of bruine variant. Het geluid is goed (als ik de reviews mag geloven het beste in deze prijscategorie) én kan heel hard (ik heb het volume nog niet verder dan 1/3 durven draaien). En het allerbelangrijkste: ik kan weer plaatjes draaien!
Delen:

6 Reacties

 1. 11/02/17 / 23:26

  Wat fijn dat je hem toch hebt gekocht. Zo te horen heb je er veel plezier van.

 2. 12/02/17 / 13:37

  Geweldige luidspreker! Ik kocht enkele maanden terug de headset van Marshall en ben zeer tevreden over zowel het geluid als het gebruiksgemak. En de speakers zien er stoer en klassevol uit 😀

 3. 29/05/17 / 07:36

  Gaaf! Ik wil eerst even zeggen wat een onwijs mooie foto’s je maakt, helemaal passend bij je naam: retromantisch. Erg leuk! Ik wilde ook heel graag een box van dit merk kopen, ze zijn zo leuk <3
  Liefs Florentine

 4. Rey
  09/05/19 / 20:36

  Hoi! Waar is je platenspeler van?

 5. Nikki
  30/09/20 / 19:06

  Hi, where did you get your record player from?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *