Een nieuw begin

Welkom op mijn vernieuwde blog! Het was tijd voor een (naams)verandering. Na een tijd geblogd te hebben op Rebellious yet Romantic wilde ik een naam die beter past bij waar ik over schrijf en ook iets makkelijker te onthouden is.

Retromantisch een nieuw begin

Retromantisch

De laatste tijd voelde ik me steeds minder tevreden over ‘Rebellious yet Romantic’. Deze blognaam is namelijk:

 • Niet echt een duidelijke beschrijving van waar ik over schrijf
 • Niet echt van toepassing op mij (romantisch: jep, rebels: mwoah..)
 • TΓ© lang, en dus:
 • Lastig te typen
 • Lastig te onthouden
 • Lastig te verstaan en uit te spreken

Toen ik nadacht over alternatieven kwam ‘Retromantisch’ in me op: een combinatie van ‘retro’ en ‘romantisch’. Twee woorden die mijn stijl en blog een stuk duidelijker omschrijven! Ik had geluk dat alle sociale kanalen onder deze naam ook nog vrij waren, dus de keuze was snel gemaakt!

Andere veranderingen

Door van domein te veranderen kreeg ik ook de kans wat functionaliteiten op mijn blog aan te passen. Als het goed is laadt dit thema een stuk vlotter dan mijn vorige thema. Hoe mooi ik het vorige thema ook vond: de laadtijd was te lang en niet alles werkte zoals ik het wilde. Ook zul je geen twee talen meer naast elkaar tegenkomen in één blogpost, hoera! Je kunt nu gemakkelijk van taal wisselen door gebruik te maken van het keuzemenu rechtsboven. Tenslotte vind ik het heerlijk weer een gewone header te hebben, in plaats van een foto slider met mijn logo heel klein in de linkerbovenhoek. Ik ben druk aan het fotograferen gegaan en heb een paar favoriete spulletjes op de foto gezet. Zo zie je gelijk welke stijl je kunt verwachten op mijn blog!

Zie ik je snel?

Ik zou het superleuk vinden als je me hier volgt! Voor de meeste kanalen geldt dat als je me al volgde via Rebellious yet Romantic, je me hier ook volgt. Alleen mijn nieuwe Facebook pagina heeft nog heel ongezellig nul volgers, doordat ik mijn naam niet meer kon aanpassen.
 • Custom 1
 • Instagram
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Ik heb een paar winacties op de planning staan om de veranderingen te vieren. Morgen staat de eerste online!

Wat vind jij van mijn vernieuwde blog?

Delen:

17 Reacties

 1. 25/05/15 / 09:46

  Wat een leuke naam, en fijn dat je vanaf nu kan switchen van taal. Alles ziet er gezellig uit!

 2. 25/05/15 / 10:09

  Ik vind deze lay out veel duidelijker en echt prachtig! Veel succes op je nieuwe pagina πŸ™‚ Gaan de bloglovin volgers als ik automatisch mee naar dit account?

 3. 25/05/15 / 11:14

  Ziet er goed uit Rowan. Ik heb wel soortgelijke twijfels over mijn huidige naam en zal waarschijnlijk binnenkort ook gaan switchen. πŸ™‚

 4. 25/05/15 / 11:33

  Wauw wat ziet de site er mooi uit zeg! Gefeliciteerd, en een superleuke naam ook!<3
  X Emma

 5. 25/05/15 / 11:37

  Wat een goede stap! Ik vind de naam Retromantisch helemaal fantastisch en je site ziet er prachtig uit! Grappig, ik heb hetzelfde theme als jij had en ik heb ook last van die lange laadtijden… Ik heb alleen nog geen geschikt alternatief gevonden.

 6. 25/05/15 / 19:40

  Your new blog looks amazing!
  I’m seriously in love with your header <3
  I've been also thinking about changing my blog name lately, because it doesn't really suits what I write also ;P
  But I don't know if I should change it, what do you think?
  Let me know πŸ™‚

 7. 26/05/15 / 11:39

  Wat ziet je nieuwe blog er prachtig uit en heel tof dat je deze start met een nieuwe naam hebt durven maken. De blog naam was inderdaad best wel lang maar wel uniek maar als hij niet meer bij je past kan je hem beter veranderen dan met tegenzin op je oude blog te schrijven. Ik vind je header echt fantastisch!

 8. 26/05/15 / 16:12

  Ohh je nieuwe website is prachtig! De naam is inderdaad superleuk en wat is je header mooi! πŸ˜€ Heel tof gedaan. Ik zit zelf ook te denken aan een naamsverandering voor mijn eigen blog. Ik vraag me ook altijd af of ‘ie een beetje te onthouden is, haha πŸ˜›

  β™₯β™₯β™₯ Saskia

 9. 26/05/15 / 23:51

  Heel gaaf! Mooie header en ik vind de naam goed gevonden. Gefeliciteerd met je nieuwe blog πŸ˜‰

 10. 27/05/15 / 17:50

  Mooi gedaan nichtje! πŸ˜‰ Ik verbaas me er elke keer weer over hoe creatief jij bent! Bevalt het allemaal nog in Hilversum?
  Leuk dat je bent overgestapt naar een bilingual blog. Welke plugin gebruik jij nu voor schakelen? Ik heb nu qtranslate maar mijne is aan vervanging toe..

 11. 27/05/15 / 20:08

  Wauw de vernieuwde site is echt mooi.
  Heel leuk gedaan en mooie naam ook, inderdaad wat makkelijker te onthouden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *